Meer resultaten voor co2 blusser werking

co2 blusser werking
 
Wat is een CO2 blusser - 101BHV.nl.
Dé 5 verschillende brandklassen. Werking van een CO2 blusser. CO2 komt met grote kracht 60 bar uit de bluskoker en dat zorgt er voor dat tijdelijk het zuurstof rond de brandhaard weg is. Dat doet hij door een blussend gas dat de zuurstof verstikt op de brand te richten. In het blusapparaat zelf zit dat gas zo geconcentreerd dat het in vloeistof wordt omgezet. Wat blus je met een CO2 blusser. Op de transfer van een brandblusser staat voor welke brandklasse de blusmiddel geschikt is. CO2 blussers zijn geschikt voor het blussen van vloeistofbranden brandklasse B en branden in onder spanning staande apparatuur.
https://www.ansul.be/
Verschillende soorten blusmiddelen en hun voordelen.
Het poeder van een BC-blusser bestaat uit een mengsel van natriumbicarbonaat en kaliumbicarbonaat, poeder van een D-blusser bestaat uit natriumchloride Een poederblusser heeft een groot blussend vermogen, is geschikt voor vele soorten branden, niet elektrisch geleidend en niet vorstgevoelig. De blussende werking is ongeveer zes maal die van bijvoorbeeld CO2. Een belangrijk nadeel van een poederblusser is de grote nevenschade aan elektronische apparatuur. Wanneer met een poederblusser is geblust, dan moet het overgebleven poeder worden verwijderd. Schuim: Men spreekt dan van een schuimblusser. Schuimblussers zijn simpel gezegd gevuld met water en een schuimvormend middel. De blussende werking van schuim berust op afdekking zuurstof wegnemen en in geringe mate op afkoeling. Door de lange blusduur en de geringe nevenschade is een sproeischuimblusser uitermate geschikt voor thuis en kantoor. Let wel op dat het water kan bevriezen, schuimblusser zijn hierdoor niet geschikt op locaties waar het erg koud kan worden. Koolstofdioxide CO2: Deze blussers zijn direct te herkennen omdat ze een zwarte expansiekoker of sneeuwkoker aan het uiteinde van de slang hebben. Tussen expansiekoker en slang zit een handvat, dat men tijdens gebruik van de blusser moet vasthouden.
Brandblussers.
De CO2 komt gasvormig uit de cilinder, maar zit vloeibaar in de fles. Dit komt omdat de cilinder in feite een hogedrukcilinder is en gas onder druk van rond de 60 bar overgaat in een vloeistof. Door verandering in aggregatie als de blusstof in de buitenlucht komt, koelt het enorm af en heeft het een temperatuur van -80 graden Celsius. Een poederblusser is geschikt voor vaste stoffen, vloeistof en gasbranden. Met een poederblusser kun je dus veel soorten branden blussen. Het blusmiddel is bovendien voordelig in de aanschaf. Blusdekens hebben als doel de zuurstoftoevoer bij een brand te stoppen. Door het bedekken van de brandhaard met een blusdeken kan er geen zuurstof meer bij de brand komen en dooft de brand. Zodra er een brand uitbreekt op een metaal soort is het lastig om deze te blussen. Een gewone poederblusser biedt hierbij geen uitkomst omdat het normale standaard bluspoeder uiteen valt bij het blussen van een metaalbrand. Dit komt door de hoge temperatuur die ervoor zorgt dat er geen blussende werking optreed.
Koolzuursneeuwblusser/CO2 - MARO Brandbeveiliging.
Wanneer vloeibare kooldioxide in de atmosfeer wordt gespoten vorm dit koolzuursneeuw. De werking van CO2 blussers is zuurstofverdrijving. De CO2-wolk verdringt zuurstof, hierdoor dooft het vuur. Het is een schoonblusmiddel wat geen nevenschade aanbrengt. Het gebruik van een CO2 blusser is bij voorkeur binnen. Buiten vervliegt de blusstof zeer snel. Bent u in een kleine ruimte aan het blussen, verlaat dan na het blussen snel deze ruimte. Koolzuursneeuw zorgt er voor dat het zuurstof gehalte in de ruimte wordt verlaagd. CO2 blussers worden met name ingezet wanneer kostbare elektrische apparatuur niet te veel schade mogen oplopen. Denk hierbij aan een serverruimte. Blussen met een CO2 blusser. Blijf laag als u naar de brand loopt. Zorg dat u geen rook inademt. Leg uw ene hand bovenop de fles en trek de borgpen er met uw andere hand uit. Spuit eerst een proefstoot recht voor u uit. Zo ziet u wat de worplengte is.
CO2-brandblusser: Gebruik, plaatsing, onderhoud prijzen.
Hoe CO2-brandblusser gebruiken? Onderhoud en keuring CO2-brandblusser. Andere soorten brandblussers. Ga naar webshop. Wat is een CO2-blusser? Een CO2 blusser bevat het gas koolstofdioxide. Je vindt ze ook wel onder de benaming 'koolzuursneeuwblusser, refererend naar het witte poeder die als residu achterblijft wanneer de brandblusser volledig leeggespoten is. Je herkent een CO2 blusser aan de trechtervormige spuitmond waarmee het gas verspreid wordt. CO2 is een gas dat vriestemperaturen van wel -80C aanneemt. Door het ijskoude gas op de bron van het vuur te spuiten, dooft de brand uit en verstikt het vuur. CO2 blussers worden gebruikt voor het blussen van branden in de brandklasse B vloeistoffen zoals olie, alcohol, benzine, vetstoffen, bitumen, en uit brandklasse E elektrische toestellen en installaties. Het belangrijkste kenmerk van koolzuursneeuwblussers is dat ze geen blusschade veroorzaken en geen reststoffen achterlaten. Daarom zijn ze ideaal voor objectbescherming. In bepaalde bedrijven waar objectbescherming erg belangrijk is, is het verplicht om een co2-brandblusser in huis te hebben. Dit is het geval bij horeca-keukens, elektrische schakelkasten, verfspuitcabines, lascabines en computer- en serverruimtes.
Brandblussers Medo Fire.
Men kan kiezen uit poeder, schuim of co2. De keuze van blusstof hangt af van verschillende paramaters zoals.: de brandklasse waartoe de brandbare stof behoort A B C D F., de omvang van de brand. de vaardigheid van de blusser. Het ideale blusmiddel bestaat niet. Elke blusstof heeft zijn specifieke eigenschappen en werking maar ook zijn eigen voor- en nadelen. Medo brandbeveiliging kan u helpen met elk type brandblusser.
Wat is een CO2-blusser? Asphalia.
In het onderstaande overzicht zie je welk blusmiddel voor welke brandklasse geschikt is. De CO 2 -blusser wordt hoofdzakelijk in besloten ruimtes gebruikt, omdat daar beperkt zuurstof aanwezig is. Het heeft alleen zin om zuurstof te verdrijven als er geen nieuwe zuurstof bij kan komen. Het wegnemen van zuurstof werkt echter verstikkend voor de mens. Je moet de ruimte daarom direct na het blussen verlaten. Op zoek naar een goede CO 2 -blusser? In onze webshop bestel je eenvoudig CO 2 -blussers van 2 kg en 5 kg. Ons assortiment bestaat uit brandblussers van de hoogste Europese kwaliteit, wij bieden deze blussers aan tegen scherpe tarieven. Dit zijn tevens de brandblussers die de veiligheidsspecialisten gebruiken bij het brandveilig maken van o.a. fabriekshallen en kantoorgebouwen. Misschien ook interessant voor jou. Brandkromme, grafiek en uitleg. Co2 blusser 5 kilo.
CO2 Blussers MaxPrevent BHV EHBO materialen.
CO2 Blussers, ook wel koolzuursneeuwblussers genaamd, zijn onder druk gevuld 60 Bar met kooldioxide bij een temperatuur van 20 graden celcius. Door de verkoelende en zuurstofverdringende werking van het gas dooft de brandhaard. De blusser is een drukvat en is daarom van zeer solide materiaal gemaakt.

Contacteer ons