De Groene Vlam

Automatische Externe Defibrilator

Een AED (Automatisch Externe Defibrillator) kan bij een hartstilstand een levensreddende schok geven die het hart weer normaal laat kloppen. Na een korte training kan de AED veilig door iedereen gebruikt worden: thuis, op het werk en op straat. Bij reanimatie en defibrillatie met een AED binnen handbereik stijgt de kans op overleven van 10 naar 70%.

Een hartstilstand kan iedereen overkomen, ook gezonde mensen. Een hartstilstand gebeurt onverwacht en bijna altijd zonder voorafgaande symptomen. De meeste incidenten gebeuren thuis of op het werk. Meestal is professionele hulp pas na 15 minuten aanwezig. De overlevingskans daalt echter elke minuut met circa 10% als er geen elektrische schok wordt toegediend. Het is dus van levensbelang dat er zo vroeg mogelijk gedefibrilleerd wordt. Alleen reanimatie en defibrillatie binnen zes minuten biedt de patiënt een goede overlevingskans.

Eenvoudige bediening
De AED’s van De Groene Vlam zijn door iedereen bijzonder eenvoudig te bedienen zodat snel en doeltreffend hulp geboden kan worden. De automatische analyse voor het toedienen van een schok en de visuele en gesproken aanwijzingen maken de AED’s van Saval betrouwbaar en veilig in het gebruik.